И ове године, као и претходних, наша Школа учествовала је на многим такмичењима на којима смо се истакли великим успјесима. Користимо ову прилику да похвалимо све ученике који су учествовали на овогодишњим такмичењима, а посебно желимо да истакнемо оне који су нашу школу представљали у најбољем свјетлу и дали нам разлога да будемо поносни.

1. На Међународном такмичењу „Иност младих 2022“ ученици наше школе освојили су двије Дипломе са златном плакетом. Прву, Вукашин Јовановић, Ђорђе Лукић и Марија Благојевић за пројекат „Инфицирани науком – поткаст“, а другу Вук Обреновић, Марина Тришић и Амина Хасановић за пројекат „Веб страница Teenage life“. На истом такмичењу, Диплому са сребрном плакетом освојиле су Марија Благојевић, Марија Цвјетиновић и Јована Ивановић , а тема њиховог рада била је „Шта пити да надокнадимо електролите – спортске напитке или природне сокове?“.

2. На Регионалном такмичењу у кошарци које је одржано у Бијељини, екипа наше школе освојила је друго мјесто, а на Регионалном такмичењу у одбојци које је одржано у Братунцу, освојено је треће мјесто. Обје награде су у конкуренцији дјевојака. Кошаркашку екипу чиниле су: Ива Бјелајац, Кристина Николић, Тања Ковачевић, Анђела Станишић, Хелена Живковић, Ања Ђоковић, Невена Тришић и Марија Јаковљев. Екипа одбојкашица била је у саставу: Јелена Ђурђевић, Јована Стевановић, Маријана Јоковић, Софија Тадић, Сара Млађеновић, Сара Шкорић, Александра Богуновић и Милица Деурић.

3. На Регионалном такмичењу у рецитовању Вукашин Јовановић је освојио прво мјесто, а Анђела Јовановић треће мјесто што им је донијело пласман на Републичко такмичење. Желимо им много успјеха.

4. На Регионалном такмичењу из демократије и људских права у оквиру пројекта „Ја, грађанин“, ученици 3. разреда медицинских техничара освојили су прво мјесто са темом „Депресија и суицид“. Очекујемо овакве резултате и на републичким такмичењима. Значајне резултате постигли смо и на Регионалном такмичењу из Српског језика, а домаћин овог такмичења била је наша Школа.

5. Наша професорица српског језика, Валентина Николић, добитница је Светосавске повеље коју додјељује Министарство просвјете и културе Републике Српске. Ово престижно признање добила је 2021.г. Светлана Томић, проф. хемије.

6. За учешће у хуманитарним акцијама које организују различите организације и институције (Црвени крст, Центар за социјални рад, Одбор за помоћ Косову и Метохији, акције помоћи угроженим породицама и појединцима), Награда за допринос развоју хуманитарног рада додијељена је Савјету ученика наше школе, а у име Савјета ученика награду је примила ученица Марија Цвјетиновић, предсједница Савјета.

7. Данијела Живановић, педагог Школе и Вукашин Јовановић, ученик четвртог разреда медицинских техничара, награђени су за Допринос развоју васпитања и образовања.Вукашин је у претходној години постигао завидне резултате и освојио бројне награде на регионалним и републичким такмичењима, а педагогица школе је својим стручним радом допринијела унапређењу и осавремењавању васпитно – образовног процеса, те постизању запажених резултата Школе, ученика и наставника.

8. Плакета Општине Сребреница, која се додјељује истакнутим појединцима, предузећима, установама и другим организацијама за нарочите и посебне заслуге и доприносе, ове године је припала Новки Петровић, професорици социологије, која је цијели радни вијек провела у образовању и васпитању средњошколских ученика у Сребреници и Братунцу.Желимо да подсјетимо да је Школа 2021.г. добила Плакету са златним грбом, а 2020.г. тим Хемијске секција „Парфемџије“ Плакету са бронзаним грбом, за изузетан допринос развоју и просперитету општине Сребреница.

Још једном желимо да честитамо свим набројаним ученицима на њиховим успјесима и да им се захвалимо што на најбољи начин промовишу нашу школу. Захваљујемо се и професорима и стручним сарадницима који су, као ментори, допринијели успјеху ученика и Школе: Светлана Томић, Александра Тубић, Валентина Николић, Душко Пејић, Александра Вујадиновић, Драгана Николић, Милош Деурић, Биљана Вукосављевић, Данијела Живановић, Дејан Кандић, Ранко Јаковљевић и други.

ВД Директор Мр Момчило Цвјетиновић, с.р.

By admin