У претходном периоду у нашој школи су обиљежена два значајна дана, Свјетски дан средњошколаца и Свјетски дан дјетета.

Наша школа је ове дане обиљежила низом активности у којима су учествовали чланови више секција и Савјета ученика.

Савјет ученика је био и носиоц организације ових догађаја.

,,Савјет је организовао активности поводом обиљежавања Међународног дана дјетета. Наиме, Уницеф спроводи кампању под називом ,,Обојимо свијет у плаво”, којој смо се и ми прикључили. Циљ ове кампање јесте поштовање права дјетета, конкретно, права на равноправност и на инклузију. Ученици и професори су се трудили да обуку нешто плаво, чланови Савјета ученика су на плавим балонима истакли поруке о дјечијим правима. Касније су, заједно са другим ученицима, те балоне, напуњене хелијумом, пустили. Такође, Савјет ученика је, као и претходних година обиљежио Дан средњошколаца у оквиру којег је организована изложба производа пекарске секције која је хуманитарног карактера. Приход од ове изложбе биће намјењен нашој наредној акцији ,,Једно дијете, један слаткиш“ – куповини новогодишњих пакетића за дјецу из социјалноугрожених породица”, рекла је професорица Светлана Живак, координатор Савјета ученика.

Чланови пекарске секције изложили су своје производе које су ученици и професори наше школе могли да пробају.

,,Наши ученици су за данашњи дан припремили крофне и вафле, које су ученици, професори и гости могли да пробају у холу школе. Наравно, сви су могли и да оставе неки добровољни прилог, за акције које у наредном периоду планира наш Савјет ученика“, рекла је професорица Тамара Мутабџија.

Савјет ученика наше школе ће до краја године организовати још двије важне хуманитарне акције.

“Поред акције “Једно дијете, један слаткиш”, у наредном периоду планирамо још једну нашу традиционалну акцију, а то је акција прикупљање новца за помоћ дјеци са Косова и Метохије”, најавила је Марија Цвјетиновић, предсједница Савјета.

Свесрдну подршку организацији догађаја, као и до сада, дала је и управа школе.

“Сигурно ћемо се и у наредном периоду трудити да помогнемо и подржимо све добре иницијативе наших ученика и професора”, закључила је Сања Мочевић, директорица ЈУ Средњошколски центар “Сребреница”.

Новинарска секција:

Б.А.

П.М.

By admin