Драги ученици,
у школској 2020/2021. години вршимо упис ученика у први разред за сљедећа занимања:

Гимназија – општи смјер

Ученици наше гимназије су редовни освајачи највиших награда и признања на регионалним, републичким, државним и међународним такмичењима и смотрама знања и иновација… У гимназији се ученици припремају за даље школовање на факултетима или високим школама струковних студија. Гимназија пружа широко опште образовање. Школовање траје 4 године и за то вријеме могу се открити или развити интересовања за одређене области. Након завршетка школовања ђаци имају добру основу за наставак студија било којих факултета.

Медицински техничар

… раде на подручју унапређења здравља болесних и здравих особа, спречавања болести, лијечења и рехабилитације као и очувања здравља.
Након четворогодишњег школовања могу остварити професионалну каријеру у домовима здравља, болницама, клиникама, домовима за стара и изнемогла лица, установама за његу и рехабилитацију, обдаништима или оснивањем приватне праксе.

Фармацеутски техничар

Посао фармацеутског техничара разликује се у зависности од подручја рада. У апотеци асистира у издавању и припреми лијекова и других љековитих препарата и савјетује кориснике о начину њихове употребе. У лабораторији припрема и контролише лабораторијску опрему и супстанце и спроводи различите физичко-хемијске и биолошке анализе и мјерења. Током производње припрема сировине за израду фармацеутских и козметичких препарата и провјерава исправност апарата, прибора и инструмената те врши контролу климатских и хигијенских услова.

Прехрамбени прeрађивач

… ради на пословима пријема, складиштења, узимања узорака и контроле сировина биљног и животињског поријекла. Прехрамбени прерађивач може радити у фабрикама као што су различите врсте хладњача, фабрике за прераду воћа, поврћа, млијека и меса, фабрикама за производњу масти и уља, затим у фабрикама за прераду житарица, фабрикама за производњу алкохолних и безалкохолних пића…

Фризер

У току трогодишњег школовања фризери се оспособљавању за правилно и функционално његовање, прање, сушење, шишање, трајно и привремено обликовање, бијељење, нијансирање и бојење косе и браде. Незапослених фризера нема!

За све додатне информације за упис ученика можете нам се обратити путем телефона 056-440-713 или писати на нашој фејсбук страници.

By admin