(пише Вукашин Јовановић, ученик 2. разреда медицинске школе у СШЦ “Сребреница”)

У животу дође тренутак када схватимо да живот који живимо зависи од тога на који начин ћемо се борити са проблемима и какве ћемо одлуке доносити. То је период када се осамостаљујемо, када изнова стајемо на ноге и правимо прве кораке. Због тога је важно да прве животне одлуке буду и оне праве, јер после једне велике одлуке све постаје једноставно!

Први наш велики корак ка одрастању и прва велика одлука свакако јесте одабир средње школе коју ћемо уписати. Међутим, то није тако једноставно. У том тренутку веома је битно да донесемо исправну одлуку. Одлуку која би требало да буде у складу са интересовањима, али и у складу са оним што се нуди на територији на којој би се школовао будући средњошколац.
Такође, потребно је имати у виду и будуће школовање и због тога је важно да изаберете школу која ће вам за то пружити довољно знања, али и која ће вас спремити за живот.

У СШЦ-у „Сребреница“ постоје људи који то могу и који то раде на прави начин!

Велики број ђака сваке године одлучи се за нека од занимања која им нуди СШЦ „Сребреница“. Управо то им омогућава да лакше пронађу оно чему су склони и да се касније баве послом који воле.
У СШЦ-у „Сребреница“ уче вас да су повјерење и добра комуникација између ученика и професора од пресудног значаја за постизање жељених резултата.
У школи постоји велики број различитих секција у којима ученици добијају додатна знања и шансу да се покажу у областима које су дио њиховог интересовања. Такође, уз помоћ професора и радника школе, они откривају своје таленте, користе их на најбоље могуће начине и своје квалитете приказују у пуном свјетлу.

Професори нису само ту да испредају лекције, ту су да помогну, посавјетују и сарађују са ученицима, свјесни да постоје доста вриједније и битније ствари у животу од домаћих задатака и лекција.

Уколико сте спремни да живот посветите хуманом раду и помагању другима пронаћи ћете се у медицинској школи. Медицински техничари који су похађали СШЦ „Сребреница“ до сада су се показали као врло спретни и обучени у свом послу. Они носе велику одговорност и обавезу, често ризикујући и своју безбједност.
У недавној ситуацији у којој смо се нашли схватили смо колики су важност и значај здравствених радника, а нарочито медицинских техничара.
Када спасите један живот, онда сте јунак, али када их спасите на стотине онда сте медицински техничар.

Такође у СШЦ-у „Сребреница“ имамо и средњу фармацеутску школу.
Ђаци ове школе у току школовања добиће одлично знање и стручност о лијековима и медицинским средствима. У оквиру фармацеутске здравствене заштите обављаће различите послове који се тичу дистрибуције и израде лијекова у циљу обезбјеђивања најбољих резултата лијечења пацијената.

За све оне који нису сигурни чиме би вољели да се баве у будућности сребреничка гимназија прави је избор.
Она ће им пружити фантастичну основу и знање за даље школовање.

Струка „прехрамбени прерађивачи“ једна је од ријетких у нашем крају и привлачи све већу пажњу и интересовање младих.

Најновије занимање у СШЦ-у „Сребреница“ је фризер (III степен) које је такође наишло на велику заинтересованост будућих средњошколаца.

У СШЦ-у „Сребреница“ спремни смо да вас дочекамо раширених руку, срећни што сте донијели исправну одлуку.

By admin