Већ дужи низ година у ЈУ СШЦ „Сребреница“, улажу се велика материјална средства како би се образовно-васпитни процес подигао на оптималан ниво. Доказ да вриједи улагати потврђују резултати  ученика које постижу на разним такмичењима, на уписима на жељене факултете и њиховом каснијем друштвеном статусу.

У школској години која је при крају, издвојићемо само најзначајније резултате.

Као ријетко која школа у Републици Српској, повећали смо број ученика, са 332 у шк. 2018/19 на 352 ученика у овој школској години и поред чињенице да не финансирамо превоз ученика што већина других општина чини.

Просјек ученика по одјељењу је 22, што је такође ријеткост и у великим градовима. Најуспјешнији су ученици хемијске секције коју предводи професорица Светлана Томић. Уз традиционалне златне медаље (до сада пет) са традиционалног такмичања „Иност младих“, ова секција под називом „Парфемџије“, освојила је треће мјесто на „Такмичењу за најбољу технолошку иновацију у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Министарства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске. Поводом 11. марта, Дана општине Сребреница, Парфемџијама је додијељена плакета са бронзаним грбом. Том приликом су награђени најбољи ученици школе који су завршили средњошколско образовање.

На почетку ове школске године, захваљујући донацији Владе НР Бугарске у износу од 5000 еура, набављено је 58 нових радијатора. Демонтажу старих и инсталирање нових радијатора, извршили су помоћни радници Школе.

У кабинет за фризере уложено је око 8000 км, 6000 км су властита средства Школе, а око 2000 км је донација у опреми ЕФС Емауса. Уређење простора, који је био складиште отписане опреме и старих радијатора, које подразумијева електроинсталације и водоинсталације, хидроизолацију и термо- изолацију, инсталирање опреме и друге занатске радове,  вршили су помоћни радници Школе.

По обустављању наставе усљед Ковида 19, приступило се замјени унутрашње столарије која је у функцији већ 35 година. Средства у износу од 20000 км су обезбиједили Влада НР Бугарске и општина Сребреница.

Након замјене столарије, помоћни радници су окречили и уредили ходнике и учионице. Ако се овоме дода потпуно нова термо фасада, уређено школско двориште, амбијент и објекат школе су изузетно пријатног изгледа и све је спремно за почетак наставе. Преко школског распуста очекујемо обнављање учионичког инвентара (столица, столова, табли и ормара).

Нове и старе ученике, очекујемо раширених руку и отворених књига. Ако желите да запловите у свијет успјешних, придружите се и искористите нашу традицију у одличним резултатима.