Ученици и радници ЈУ Средњошколски центар „Сребреница“ у Сребреници добили су Захвалницу и књигу „Хумано срце Српске“ од Одбора за помоћ Косову и Метохији Републике Српске. Ово значајно признање директору наше школе Момчилу Цвјетиновићу уручио је Милорад Арлов, предсједник Одбора.

       У образложењу Захвалнице је констатовано да је додијељена за велику хуманост и подршку  хуманитарној акцији „Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохгији“.  Хуманитарна помоћ је упућена за изградњу дневног центра „Подржи ме – 9 јануар“ у Косовској Митровици и за дјецу и младе с потешкоћама у развоју.

     Приликом примања Захвалнице и књиге, директор СШЦ „Сребреница“ у Сребреници Момчило Цвјетиновић је истакао да ученици и радници редовно учествују у разним многобројним хуманитарним акцијама. Када су у питању наши сународници на Косову и Метохији придруживали смо се досадашим акцијама које су организовали Црквена општина и СКУД „Свети Деспот Стефан Лазаревић“.Учествујемо и у осталим акцијама намијењеним појединцима којима је неопходно лијечење у иностранству или набавка медицинске опреме и лијекова. Запослени наше школе већ дужи низ година стипендирају ученике чије се породице налазе у стању социјалне помоћи.