Поводом 8. марта, Међународног дана жена, ученици Фармацеутске секције Средњошколског центра “Сребреница” приредили су, у холу школе, изложбу препарата које су израдили на часовима  вјежби под менторством проф. Адријане Филиповић.

Палета производа обухвата мирисне свеће, глицеринске сапуне и креме.

Мирисне свеће поправљају расположење и подстичу продуктивност. Цветни мирис јасмина у трену опоравља од стреса. Слатка арома попут ваниле поправља расположење и смањује жељу за слаткишима. Опојна арома цимета повећава концентрацију. Мирис лаванде умирује, смањује број откуцаја срца и помоћи ће вам да лакше утонете у сан.

Глицерински сапуни са активним угљем користе се за чишћење коже, односно њених пора које су у овим зимским данима запушене смогом или прекомерним коришћењем шминке. Пилинг сапуни са циметом и хималајском сољу значајни су у одстрањивању одумрлих ћелија коже чиме она постаје глатка и нежна на додир.

Антирид крема користи се за ублажавање бора на лицу, а такође и спречава настанак нових. Еуцеринска витаминска крема у свом саставу садржи витамине А и Е који доказано поправљају квалитет коже. Поред тога витамин Е делује и као антиоксиданс, тј. спречава настанак слободних радикала који су и главни узрок старења организма па и саме коже.

Погледајте и остале фотографије са изложбе:

By admin