На свечаној сједници Скупштине општине Сребреница, поводом Дана општине, 11. марта 2022. године, додијељене су плакете, награде и признања заслужним појединцима и колективима који су у претходној години остварили запажене резултате у својим областима.

Том приликом награђени су ученици и радници ЈУ СШЦ „Сребреница“.

За учешће у хуманитарним акцијама које организују различите организације и институције (Црвени крст, Центар за социјални рад, Одбор за помоћ Косову и Метохији, акције помоћи угроженим породицама и појединцима), Награда за допринос развоју хуманитарног рада додијељена је Савјету ученика наше школе. Свечаној сједници СО Сребреница присуствовале су ученице Марија Благојевић и Марија Цвјетиновић, а у име Савјета ученика награду је примила ученица Марија Цвјетиновић, предсједница Савјета.

Данијела Живановић, педагог Школе и Вукашин Јовановић, ученик четвртог разреда медицинских техничара, награђени су за Допринос развоју васпитања и образовања.

Вукашин је у претходној години постигао завидне резултате и освојио бројне награде на регионалним и републичким такмичењима, а педагог школе је својим стручним радом допринио унапређењу и осавремењавању васпитно – образовног процеса, те постизању запажених резултата Школе, ученика и наставника.

Плакета Општине Сребреница, која се додјељује истакнутим појединцима, предузећима, установама и другим организацијама за нарочите и посебне заслуге и доприносе, ове године је припала Новки Петровић, професорици социологије, која је цијели радни вијек провела у образовању и васпитању средњошколских ученика у Сребреници и Братунцу.

Видно узбуђена и срећна, професорица Новка се обратила досадашњим ученицима, представницима Општине Сребреница и гостима: „Поздрављам све присутне госте и ученике који су дошли као подршка да ме испрате на крају радне каријере. Сада бих у неколико реченица рекла нешто о ЈУ СШЦ „Сребреница“. То је најбољи и најсложнији колектив, храм културе и знања, нових и напредних идеја и толеранције. Ако желите напредак друштва улажите у знање и образовање. Некада је великан Душко Радовић рекао: „Улажите у стомак! То улагање даје брзе и видљиве резултате. Улагање у главу је дугорочно и неизвесно.“ Зато, гледајте напријед, у будућност, јер да је требало да гледате уназад природа би вам подарила очи на потиљку. Хвала мом уваженом директору и мом дивном колективу, који је испратио свог дугогодишњег радника са овим дивним признањем.“

Награде је у име Општине уручио директор Школе мр Момчило Цвјетиновић.

By admin