Савез иноватора Републике Српске и Удружење града Бање Луке реализовали су кориштењем онлајн платформе 19. и 20. новембра 2020. године 22. Међународну изложбу идеја, иновација и стваралаштва младих “ИНОСТ МЛАДИХ 2020”.

Ученици Средњошколског центра „Сребреница“, Марица Милосављевић и Вукашин Јовановић на овогодишњој изложби освојили су златну плакету за свој пројекат који је носио назив „М-учење“. За веома кратко вријеме, уз помоћ ментора проф. Светлане Томић и тех. подршке проф. Дејана Кандића, наши ученици су успјели да направе видео анимацију којом су одговорили на тему овогодишње изложбе која се односила на унапређење наставе у основним и средњим школама, али и да се упркос великој конкуренцији високо позиционирају и освоје завидно мјесто међу 94 пријављена рада.

Својим пројектом успјели су да прикажу све недостатке садашњег васпитно-образовног система, али и да понуде нова рјешења за исте. Увиђају да су ученици директни „конзументи“ наставног садржаја и да технолошке иновације и дигитализација школе никако не значе и унапређеност наставе, стога предлажу креирање универзалне педагошке платформе која би испунила све дидактичко-методичке принципе добре праксе, велике промјене у традиционалном образовању и балансирану комбинацију дигитализације и класичног образовања. Честитамо нашим ученицима на изванредном успјеху и желимо им много среће у будућим такмичењима.

Анимацију можете погледати на сљедећем линку:

By admin