Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије приликом посјете Сребреници састао се  у ЈУ СШЦ „Сребреница“ са представницима Савјета ученика и директором Момчилом Цвјетиновићем. Састанку су присуствовали сребренички свештеник, вјероучитељ, Александар Млађеновић и начелник општине Сребреница Младен Грујичић. 

Овом приликом, већ други пут, у кратком временском року, господин Арлов, уручио је поклоне, у знак захвалности ученицима и радницима наше школе за учешће у хуманитарној акцији  „Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохгији“.  Хуманитарна помоћ је упућена за изградњу дневног центра „Подржи ме – 9 јануар“ у Косовској Митровици  за дјецу и младе с потешкоћама у развоју. Предсједница Мреже Савјета ученика регије Бирач, Марија Цвјетиновић, награђена је књигом „Хумано срце Српске“, аутора Славка Басаре

„Реализовали смо много хуманитарних акција, од којих је и ова за изградњу дневног центра „Подржи ме – 9. Јануар“ за дјецу и младе с потешкоћама у развоју на Косову и Метохији. Убрзо ћемо наставити учешће и у другим хуманитарним акцијама оваквог типа“, истакла је Марија Цвјетиновић

       Директору ЈУ СШЦ „Сребреница“ мр Момчилу Цвјетиновићу, господин Арлов је уручио статуу блаженопочившег Патријарха СПЦ Павла, израђену на Косову и Метохији.

 

„На сваку помисао и помен Косова и Метохије и нашег народа у овом дијелу Србије, навиру снажне емоције. Те емоције треба пренијети на младе генерације. Посебно ми је драг овај поклон, велика је част добити статуу блаженопочившег Патријарха СПЦ Павла, коју ми је уручио господин Арлов. То је, колико је знам, најзначајнија награда Школи која ове године обиљежава шездест године постојања и рада”, рекао је Момчило Цвјетиновић.

    Вјероучитељу, сребреничком свештенику, Александру Млађеновићу, који је установио у Сребреници сарадњу за организацијама Срба на Косову и Метохији, предсједник Одбора господин Арлов, уручио је књигу „Хумано срце Српске“.

 

„Одбор има у виду и захваљује се свима у Републици Српској који учествују у нашим пројектима, а нарочито који учествују у најзначајнијем пројекту у изградњи дневног центра „Подржи ме – 9 јануар“ у Косовској Митровици за 158 дјеце и младих с потешкоћама у развоју. До сада је прикупљено 250 000 еура, а за завршетак неопходно је још 30 000 еура. Обишли смо многе градове и школе у Републици Српској, дошли смо у Сребреницу да се захвалимо Средњошколском центру „Сребреница“, истакао је Милорад Арлов.

        „ Драго ми је што је овдје један овакав хуманиста, који помаже нашој браћи на Косову и Метехоји. Сребреница је дуги низ  година уназад личила на Косово, па због тога имамо мало израженији сензибилитет, саосјећамо и знамо у каквој се позицији тамо налазе Срби. Средња школа и црквена организација у Сребреници су водили хуманитарне акције, ми ћемо наставити и пружити подршку Србима на Косову и Метохији“, рекао је начелник општине Сребреница Младен Грујичећ.

                                                                                              Управа Школе

  

       

By admin