Ученице првог разреда медицинских техничара Јована Ивановић и Анђела Јовановић освојиле су друго мјесто на регионалном такмичењу из историје.

Календаром такмичења ученика средњих школа за школску 2020/21. годину планирано је и такмичење из историје за ученике првог разреда.

Тематско подручје за овогодишње такмичење је била Култура сјећања и памћења, а конкретна тема Дани сјећања (Значајни датуми и манифестације).

Циљ такмичења је био да се проучавањем локалне историје и историје српског народа ученици мотивишу за додатни ангажман, да употријебе своја знања и вјештине и да се подстакну на самостални истраживачки рад; да се ангажују у активностима које им могу користити током даљег школовања и да своја интересовања за изучавање историје и практичне вјештине из информационо – комуникационих технологија повежу са школом на продуктиван и користан начин.

Ученици су се такмичили тако што су самостално или у пару израђивали ППТ презентацију у оквиру задате теме, бирајући да представе значајне датуме и њихово обиљежавање или манифестације из свог окружења или оне које су значајне за цјелокупан српски народ.

Ученице наше школе учествовале су на овом такмичењу са презентацијом „Сјећање на крвави Божић у Кравици“ .

Комисија за оцјену и бодовање пристиглих радова сматра да су ученици радећи презентације показали креативност, заинтересованост за тему и евидентно је да су уложили велики труд, како би адекватно одговорили на тему.

На такмичењу су учествовале 42 школе, са 56 презентација.

Честитке Јовани и Анђели, као и ментору, професору Стефану Милосављевићу, на великом успјеху.