Досадашњи директори ЈУ СШЦ “Сребреница”: Анђељко Танасијевић, Андрија Крвавац, Милош Танасијевић и Момчило Цвјетиновић

Господине директоре, уважене колеге, радници и ученици Средњошколског центра у Сребреници,

Моје најискреније честитке поводом добијања Плакете са златним грбом општине Сребреница. После пуних шест деценија постојања и рада и великог броја школованих ученика Средњошколски центар „Сребреница“, са поносом може рећи да је остварио своју просветну, васпитно – образовну, педагошку и културну мисију која му је поверена давне 1961 године.

За протеклих 60 година рада променило се много, много тога. Школу су уписивале и завршавале бројне генерације, образоване у различитим школама, струкама и образовним профилима. У центар су долазили, радили и одлазили многи просветни и остали радници, измењено је мало више од 10 директора. Више пута је мењан Закон о средњем образовању, доношени су и мењани наставни планови и програми. Школа је радила најпре у изнајмљеним просторијама, затим у властитој згради, касније и у згради Основне школе, да би од 08.09.1988. године па све до данас своју делатност вршила у прелепом објекту. Променило се много, много тога. Ова реномирана васпитно – образовна установа је пуних шест деценија рада имала и одређене константе.

Средњошколски центар „Сребреница“ су похађали и школовање завршавали најбољи ђаци наше и суседних општина, млади људи који су увек хтели више, они су нам отварали видике ка лепшем, бољем и напреднијем, они су нас представљали у најбољем светлу где год да крену. У овој значајној установи су радили и сад раде високо стручни просветни и остали радници, предвођени директорима, личности потпуно посвећене свом позиву, особе које свој посао воле, за њега се темељно припремају и исти обављају савесно и одговорно, поштујући Закон и најновија достигнућа педагошке теорије и праксе.

На основу ових константи Средњошколском центру „Сребреница“ је 11. марта 1975. године додељена Повеља Скупштине општине Сребреница. Била је то награда радницима и ученицима за постигнуте резултате. Ово, тада највише признање локалне заједнице, тадашње и све касније генерације ученика и радника су схватили као обавезу да могу и више и боље. Зато су наставили са радом, јуришали ка новим сазнањима и новим наградама како би достигли и надмашили претке и задужили покољења.

Плакета са златним грбом општине Сребреница је заслужено највише признање овој установи.

Живимо у време када целокупно друштво стреми ка осавремењавању себе и своје околине.

Средњошколски центар „Сребреница“ успешно прати и примењује новине, уводи највише стандарде у образовање и васпитање. Са још већим успехом носи велико име своје славне и богате прошлости, негује традицију и недозвољава да ниједно важно и племенито дело учињено са циљем обогаћивања образовно – васпитне и културне институције преда забораву. Запослени у школи на челу са директором имају право и обавезу да са поносом говоре о својој прошлости, најбоље елементе уграде у садашњост, како би имали плодоносну и успешну будућност.

Мр Милош Танасијевић,

бивши ученик Гимназије,

професор и директор Средњошколског центра „Сребреница“

By admin